fredag, december 14, 2007

Bandas halsband

Jag har en vän som heter Banda. Han är från Kenya. Varje dag arbetar han med barn i slumområdet Mathare-slummen i Nairobi. Han är danslärare. Oftast utan betalning. Banda är uppvuxen i ett område strax utanför Mathare.
Mathare-slummen, Nairobi.

Barn i Nairobi.

Banda driver även ett skolsponsringsprojekt: www.ubora.se. Det går ut på att man betalar en månadsavgift så att ett barn i Nairobis slum kan gå i skolan. Banda besöker sedan barnet med jämna mellanrum och publicerar dess dagbok på hemsidan. På så vis kan man följa barnets skolgång.

Bandas familj kommer från en liten by vid Victoriasjön. Det är vackert vid Victoriasjön. Banda måste enligt tradionen som förstfödde son bygga ett hus till höger om faderns hus vid Victoriasjön. Innan dess får inga bröder bygga. Flickor ärver ingen mark. I januari ska Banda komma till Sverige i 6 månader. Han ska bland annat hålla en danskurs hela vårterminen:

(Klicka på den så blir den större!)

Ta chansen och var med på workshopen! Banda är en fantastisk dansare. Han är bland annat ledare för dansgruppen Wayo Wayo i Nairobi. Gruppen finansierar bland annat sin verksamhet genom att dansa för gäster som kommer till FN:s högkvarter i Nairobi.

Banda i dansskrud!


För att finansiera sin resa hit till Sverige säljer Banda halsband. Det är en man som bor i Mathare-slummen som har gjort dem. Banda köper dem av honom och säljer sedan vidare dem själv. Jag har lovat Banda att hjälpa honom att sälja några här i Sverige. Ta chansen och köp något som säljs med riktig rättvisa! Ta chansen att bidra till killen i Mathare-slummens vardag och till Bandas resa till Sverige! Perfekt julklapp eller present. Om man ska köpa några julklappar så är det ju den här typen som är den bästa!

Jag finns på lisa.hedin [at] gmail.com.

Bilder på de superfina halsbanden!

100 kr (Ett kvar!)


100 kr


150 kr (Två kvar!)


100 kr (Ett kvar!)


100 kr (Ett kvar!)


100 kr (Ett kvar!)


100 kr (Ett kvar!)


100 kr (Två kvar!)


100 kr


100 kr (5 kvar!)


100 kr


100 kr

Det är åtgång på Bandas halsband! Skynda fynda!

Inga kommentarer: