lördag, september 19, 2009
Äppelmos
Mamma har hemskt mycket äpplen. När vi var små var vi runt halva grevskapet och plockade äpplen hos folk för vi hade inga hemma. Nu har vi växt upp. Och så även äppelträden. Det finns äpplen överallt. Till och med det 100-åriga gamla äppelträdet tycker numera att det är helt ok att bära frukt.
De flesta äpplen är av sort som är svår att spara någon längre tid. Alltså gäller det nu att komma på saker att göra med äpplena så att man har sen. När det är vinter.
Det första vi gjorde denna morgon var äppelmos. Mammas recept.
Vi kokar massa äpplen. Passerar dom. Och sen. För varje 5 l råmos ska det vara 2 kg socker. Sen värmas upp. Och så i varma burkar. Och så ut på komposten. (Alltså för att kylas. Uppe på komposten. Bra ställe att ställa saker....)
Det här äppelmoset passar sjukt bra till julskinkan.
Etiketter:
hållbar mat,
höst,
Recept,
Äpplen
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar