måndag, september 20, 2010

Vem röstar?

Det är så spännande och intressant att titta på valresultatet för de olika delarna i Gbg. I Centrum går såklart högerpartierna bra. Eller främst moderaterna. Där vill de ju gärna få lite mer pengar i sin rika plånbok över så att de kan värma poolen på landet till 32 grader istället för 30. SD går framåt lite här också. Men de är inte över 4 %.

Men tittar man på Hisingen tex så har socialdemokraterna stort stöd. Även om de gått tillbaka lite. Och SD får en massa mer stöd. Intressant. Inte så konstigt. Men intressant. Jag tycker att det belyser problemet som har uppstått och som ingen tagit tag i och som till slut har lett till SD:s enorma stöd. Här ute har krigsskadade människor klumpats ihop i "egna städer". De är människor med hög arbetslöshet, människor som upplevt krig och förföljelser och mår väldigt dåligt. Och många har inte svenskt medborgarskap ännu. Människor som ryckts upp ur sin trygghet. Dessa "städer" hotar de byar av svenska medborgare som finns utspridda här och var. Människor som levt med sin kultur och tradition länge. Människor som låtit sin kultur sakta förändras med nya medborgare. Människor som integrerats till att bli en del av dessa byar. Naturligtvis blir dessa människor rädda och arga för att de nya människorna inte vill integrera sig. Och då resonerar man såklart så att det är säkrast att ta bort dem.

2 kommentarer:

EmmaHedin sa...

Bra att du skriver om valet. Det ar mysigt att lasa. For jag kanner likadant. Laste just dagstidningarna pa internet och fick reda pa resultatet. Det skulle jag aldrig gjort. Kanner lite hopploshet.

Flisa sa...

Mmm. Precis så känner jag med. Bättre o vara i sin utlandsbubbla!