onsdag, oktober 07, 2009

Dags att förbjuda tyg i ansiktet?

I helgen hade vi låånga diskussioner kring middagsborden och lunchborden hur i hela fridens namn man ska förhålla sig till olika slags tyg över ansiktet? Vi var överrens om att det var fel. Det är ingen positiv kulturyttring. Idag har två snubbar motionerat om det. Man kan väl säga att det kanske inte är bäst att det är två gamla gubbar. Och jag vet inte om de uttrycker sig på helt korrekt sätt rakt igenom. Men huvudsaken är att det tas upp! Det måste pratas om!

Man får ha vilken religion man vill i Sverige. Vi har religionsfrihet. Men det innebär inte att man kan hävda vilka religösa beteenden som helst i vilka sammanhang som helst. Det här handlar om ett samhälles bästa. Om att vi vill någonstans och inte är det till Afganistan. Det här går ta bort. Även i Sverige var man förut tvungen att ha huvudbonad till kyrkan. Och vara mycket noga med att inte visa axlar. Osv. Vi har tagit bort sånt här sakta men säkert, för vi anser att det är ett konstigt förtryck. Lite som vi nu försöker tvätta bort den rosa färgen på alla töser. Samma sak. I förlängningen.

Och vet ni. Det finns en sån där röstningsgrej där på expressens hemsida också. Dessa statistiskt säkerställda undersökningar.. not. Men ändå. På frågan "Bör man förjuda Burka i Sverige?" Svarar 97 % ja och 3 % nej. Så sjukt tydligt. Att det finns ett problem menar jag. Och ändå är det lite tabu att prata om. Eller motionera om. Håhåjaja.

Inga kommentarer: